Haberler

  • Gençlerin Yüzde 40’ı Kendini “Sıkça Yalnız” Hissediyor

    Gençlerin Yüzde 40’ı Kendini “Sıkça Yalnız” Hissediyor 0

    Üsküdar Üniversitesi tarafından 4. Uluslararası Yalnızlık Sempozyumu kapsamında Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı koordinasyonunda gerçekleştirilen Türkiye’de Aile ve Yalnızlık Araştırması, ilginç sonuçlarıyla dikkat çekti.

    Devamı
  • Polikistik Over Sendromu Anne Olmaya Engel Değil!

    Polikistik Over Sendromu Anne Olmaya Engel Değil! 0

    Anne olmayı planlayan, ancak sorun yaşayan kadınların karşılaştıkları engellerden biri, ‘Polikistik Over Sendromu’ oluyor. Üreme çağındaki kadınlarda yaygın olarak görülen Polikistik Over Sendromu (PKOS) kronik yumurtlama bozukluğuyla karakterize olan ve erkeklik hormonu seviyelerinin ve/veya etkilerinin arttığı metabolik bir bozukluk olarak tanımlanıyor.

    Devamı
  • Yüksek Ateş Düşüğe Neden Olabilir!

    Yüksek Ateş Düşüğe Neden Olabilir! 0

    Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, hava sıcaklıklarının gün geçtikçe azaldığı ve enfeksiyonların artmaya başladığı kış mevsiminin hamile kadınlar için daha tehlikeli olabildiğini söylüyor.

    Devamı
  • Atatürk Kültür Merkezi  Özgün Müzikte Bir Portre: Ahmet Kaya Konserine Ev Sahipliği Yapıyor

    Atatürk Kültür Merkezi Özgün Müzikte Bir Portre: Ahmet Kaya Konserine Ev Sahipliği Yapıyor 0

    İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu, Ahmet Kaya’yı vefatının 22. yıl dönümünde, sanatçının sevilen şarkılarından oluşan özel bir  konserle Atatürk Kültür Merkezinde anıyor.

    Devamı
  • Concorde Yanılgısı Zekadan Bağımsız Bilişsel Bir Hata…

    Concorde Yanılgısı Zekadan Bağımsız Bilişsel Bir Hata… 0

    Günlük hayatta sıkça duyduğumuz ‘O kadar da para harcadık…’, ‘Bu sınava aylarca çalıştım…’, ‘Bu okula yıllarımı verdim…’, ‘Bu ilişkiye çok emek verdim…” gibi cümlelerin psikiyatride “Concorde yanılgısı” denilen durumun örnekleri olduğunu belirten uzmanlar, bu yanılgının değişime, yeniliğe dirençli, eyleme geçmekte zorlanan, ertelemeci ve geçmişe dair pişmanlıkları yoğun yaşayan kişilerde daha sık görüldüğünü kaydediyor.

    Devamı
  • 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın Finalistleri Açıklandı

    2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın Finalistleri Açıklandı 0

    Bu yıl 15-18 Aralık tarihleri arasında 2’nci kez seyircisiyle buluşacak olan Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın finalist filmleri belli oldu.

    Devamı
  • Geleceğin Bilişim Meslekleri Neler Olacak?

    Geleceğin Bilişim Meslekleri Neler Olacak? 0

    Son dönemde bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler, sektörde yeni çalışma alanlarının ortaya çıkmasını sağlıyor. Özellikle gençler kariyer tercihlerinde bilişim alanındaki mesleklere yönelmeyi hedefliyor. Peki çağın gerekliliklerine uygun bilişim meslekleri hangileri?  Dünya Mühendisler Günü’nde konuşan Brandefense Kurucu Ortağı Hakan Eryavuz geleceğin bilişim mesleklerine dair değerlendirmelerde bulundu.

    Devamı
  • Genç Gazeteci Adayları Haber Sitesi Kurdu

    Genç Gazeteci Adayları Haber Sitesi Kurdu 0

    Bursa Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iletişim alanında Gazetecilik adına bir ilke daha imza attı. Okulun Gazetecilik alanı öğretmenleri ve öğrencileri alan derslerinde yapmış oldukları haber, röportaj, fotoğraf vb. uygulamaları dijitale taşıdı.

    Devamı
  • Kalp – Damar Sağlığında Bütüncül Yaklaşımlar Konuşuldu

    Kalp – Damar Sağlığında Bütüncül Yaklaşımlar Konuşuldu 0

    Infinity Regenerative Clinic, geçtiğimiz günlerde özel bir davete ev sahipliği yaptı. IRC Medikal Direktörü Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver’in moderatörlüğünde gerçekleşen buluşmada, Radyoloji Uzmanı Dr. Barbaros Erdoğan ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Demet Erciyes, konuşmacı olarak yer aldı.

    Devamı
  • CSO’da Bu Hafta ‘Romanya Haftası’

    CSO’da Bu Hafta ‘Romanya Haftası’ 0

    Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Romanya'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul "Dimitrie Cantemir" Rumen Kültür Merkezi'nin katkılarıyla 2 Aralık'ta CSO ADA ANKARA'da gerçekleşecek "Romanya Haftası" konseriyle sanatseverlerle buluşuyor.
     

    Devamı

Döviz Kurları

Döviz Alış Satış
ABD DOLARI 34.0900 34.1514
EURO 38.0180 38.0865
İNGİLİZ STERLİNİ 45.5408 45.7782

Önerilenler

Son Haberler

Yazarlar

Öne Çıkan Videolar

Kategoriler

Etiketler