Yeni Akım: Sualtı Çiftlikleri

Yeni Akım: Sualtı Çiftlikleri

Aroması daha güçlü mahsuller vermenin yanı sıra, su altı ortamı bitkilere koruma sağlıyor

Yüzen çiftlikler şimdiden tarımın gelecekte nasıl görünebileceğinin bir göstergesi olsa da, su altı çiftlikleri daha yeni başlıyor. Bununla birlikte, dünya çapında gıda güvenliğini artırma umutları umut verici görünüyor. Kısa bir süre önce dünyanın ilk su altı çiftliği, uzun bir aradan sonra meyve ve sebze üretimine başladı.

Nemo'nun Bahçesi olarak adlandırılan su altı çiftliği, iki yıl süren pandemi duraklamasından sonra bir kez daha ürün vermeye başladı. İtalya'nın Noli sahilinde altı mini sualtı serasından oluşuyor. Çiftlik , su yüzeyinin sekiz metre altında çeşitli otlar, marullar ve çilekler üretmek için güneş enerjisi ve tuzdan arındırılmış deniz suyu kullanıyor.

Nemo's Garden proje koordinatörü Gianni Fontanesi, “Orman stoklarımızı ve yeşil ciğerlerimizi sömürmeye ve azaltmaya devam edersek, iklim değişikliği süreci hızlanarak deniz seviyelerinin yükselmesine neden olacak” diyor. Ancak şimdi okyanuslarımıza, aynı zamanda geleneksel çiftçiliğe bir alternatif olarak keşfedebileceğimiz, sürdürülebilir bir şekilde korunması gereken bir kaynak olarak bakabiliriz.”

Deniz, doğal olarak bitki büyümesi için ideal sıcaklıklar sağlar, ancak su altında büyüyen bitkiler için daha fazlası vardır. Fontanesi'ye göre, aroması daha güçlü mahsuller vermenin yanı sıra, su altı ortamı bitkilere koruma sağlıyor. "Bu bir laboratuvar ve dışarıdan getirilmediği sürece tesise hiçbir şey ulaşamaz" diyor.

Şimdilik, Nemo's Garden esas olarak bir sualtı araştırma laboratuvarı, ancak gelecekte kıyı bölgelerinde gıda güvenliğini artırması bekleniyor.

0 Yorum

Kaynak: http://www.nemosgarden.com/gallery/

Bu haber yoruma kapalıdır...

Döviz Kurları

Döviz Alış Satış
ABD DOLARI 32.9015 32.9608
EURO 35.2869 35.3505
İNGİLİZ STERLİNİ 41.6821 41.8994

Önerilenler

Son Haberler

Yazarlar

Öne Çıkan Videolar

Kategoriler

Etiketler