Ramazan Bayramı ne zaman, hangi tarihlerde? 2022 bayram tatili günleri

Ramazan Bayramı ne zaman, hangi tarihlerde? 2022 bayram tatili günleri

Ramazan Bayramı’nın ne zaman başlayacak

İslam alemi bu sene Ramazan bayramın Mayıs ayında girecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre nisan ayında başlayan on bir ayın sultanı ramazan ayının ardından bayrama kavuşulacak. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman, tatili kaç gün olacak?  

Ramazan ayını uğurlama hazırlanan İslam alemi için sayılı günler kaldı.aşladı.Mübarek ay 2 Nisan Cumartesi günü başladı. Bayram ise mayıs ayına denk geliyor. 2022 yılında Ramazan Bayramı arefesi 1 Mayıs tarihinde olacak.

Ramazan Bayramı tatili ile ilgili konuda merak konusu. Ramazan Bayramı her yıl idrak edilen dini bayramlardan biridir. Sevgi ve kardeşlik ikliminin dört bir yanı sardığı bayramlarda Müslümanlar bir araya geliyor, sevdiklerini ziyaret ediyorlar. Bu yıl Ramazan Bayramı arefe günü 1 Mayıs tarihine denk geliyor. 

Arefe Günü            : 1 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı 1. Gün: 2 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı 2. Gün: 3 Mayıs Salı

Ramazan Bayramı 3. Gün: 4 Mayıs Çarşamba


Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 ve 6 Mayıs tarihlerinin de resmi ya da idari tatil ilan edilmesi gerekecek. İdari tatil ilan edilmesi halinde sadece memurlar 9 gün günlük izinden faydalanmış olacak. Bu konu ile alakalı henüz yetkililer tarafından bir açıklama yapılmadı.

0 Yorum

Bu haber yoruma kapalıdır...

Döviz Kurları

Döviz Alış Satış
ABD DOLARI 32.8262 32.8853
EURO 35.1284 35.1917
İNGİLİZ STERLİNİ 41.4365 41.6525

Önerilenler

Son Haberler

Yazarlar

Öne Çıkan Videolar

Kategoriler

Etiketler