Ofis Ortamı Çalışanlarınızın Ruh Sağlığını Nasıl Etkiler?

Ofis Ortamı Çalışanlarınızın Ruh Sağlığını Nasıl Etkiler?

Sağladığınız iş yerinin çalışanlarınız için zihinsel refahı nasıl olumlu yönde etkileyebileceğini hiç düşündünüz mü? Araştırmalara göre, altı çalışandan biri, anksiyete ve depresyon da dahil olmak üzere yaygın zihinsel sağlık sorunları yaşıyor. 

Ofis ortamı çalışanlarınızın ruh sağlığını nasıl etkiler?

Sağladığınız iş yerinin çalışanlarınız için zihinsel refahı nasıl olumlu yönde etkileyebileceğini hiç düşündünüz mü? Araştırmalara göre, altı çalışandan biri, anksiyete ve depresyon da dahil olmak üzere yaygın zihinsel sağlık sorunları yaşıyor. 

Sağlık, herhangi bir şirket için büyük bir sorundur. Bir çalışan işe uygun değilse, kaybedilen saatler, üretkenlikteki düşüşler ve düşen kâr potansiyeli gibi sonuçları vardır. Bununla birlikte, son yıllarda, şirketlerin iş gücünün hem fiziksel hem de zihinsel olarak sağlıklı olmasını sağlamak için kendi sorumluluklarının daha fazla farkına varmasıyla birlikte tutumlarda bir değişiklik oldu.

Daha iyi zihinsel sağlık için iş vakası

Çoğumuz fiziksel rahatsızlıkların çalışanları etkileme olasılığı en yüksek olduğunu düşünürken, kaygı ve stres,  çalışanların karşılaştığı en büyük hastalık nedenlerinden ikisidir. Sağlık ve Güvenlik Yöneticisine göre, genellikle günlük işlerin zorluklarının yol açtığı bu iki akıl sağlığı sorunu, tüm iş günlerinin yüzde 49'unu oluşturuyor.

İstatistikler açıkça işletmeler için endişe verici, çünkü kaybedilen iş günleri daha düşük üretkenlik ve kar anlamına geliyor, ancak zihinsel olarak gelişmeyen personelin profesyonel olarak gelişmediği de bir gerçek. Birisi iş yerinde mutlu olmadığında, elinden gelenin en iyisini yapma olasılığı düşüktür.

İyi haber şu ki, açık fikirli ve ileri görüşlü bir tutuma sahip işletmeler için yapılabilecek bir şeyler var. 

İşyerinin ruh sağlığına etkisi

Ortalama bir insan her günün üçte birini iş yerinde geçirir, bu nedenle çalıştıkları alanın görünümleri ve refahları üzerinde önemli bir etkisi olabileceği mantıklıdır. Bu durum akıl sağlığı söz konusu olduğunda da bu şekildedir.

Örneğin, insanların oldukça baskı altında olan roller üstlendiği karanlık, kirli, sıkışık bir ofis, iyi bir zihin için elverişli olmayacaktır. Bu durumda stres ve kaygının artma olasılığı yüksektir ve bu da şirketlerin farkında olması gereken bir durumdur.

Yapılan araştırmalar baz alındığında, genel olarak güçlü ofis tasarımı, çalışanları işte yüzde 33'e kadar daha mutlu edebilir. İnsanlar iş yerlerinde kendilerini daha mutlu hissediyorlarsa, işleri konusunda stresli ve endişeli olma ihtimalleri daha düşüktür.

Güçlü bir işyerinde rol oynayabilecek önemli faktörler şunları içerir:

Aydınlatma: Aydınlık ve açık bir alan, insanların çalışma saatlerinde herkesten uzak kalmak yerine kendilerini daha rahat, daha az içine kapanık ve dış dünyayla daha fazla bir arada hissetmelerini sağlayabilir.

Girişken: İnsanların hareket edebileceği, iş arkadaşlarıyla kaynaşabileceği ve birlikte çalışabileceği bir yer, diyalog ve paylaşımı açıkça teşvik eder, böylece kimse kendi başına bir sorunla karşılaşmış gibi hissetmez.

Sıcaklık: Bir SHRM raporu, yetersiz havalandırılmış, soğuk veya sıcak bir ofise sahip olmanın yalnızca üretkenliği değil aynı zamanda zihinsel sağlığı da etkileyebileceğini göstermiştir. İnsanların sürekli donduğunu hissettikleri eski, kötü tasarlanmış bir ofiste, işten dolayı mutsuz ve stresli olma ihtimalleri daha yüksektir.

Modernleşme: Modern dünyadaki çalışanlar, işlerinin kişiliklerini yansıtmasını isterler, bu nedenle yeni bir düzenleme ile modern, iyi tasarlanmış çalışma alanları, şirketle bir olduklarını hissetmeleri açısından önemlidir ve bu da çalışanların daha mutlu olmasını sağlar. ofiste olmak istiyorum !!

Daha az stresli bir ofisi gerçeğe dönüştürmeye çalışırken göz önünde bulundurulabilecek bir diğer önemli faktör de kaçış bölgeleri olabilir. İşyerinde stresin ana nedenlerinden biri, insanların her şeyin üstlerine geldiğini hissetmeleridir. Bununla birlikte, modern ofislere alışılmadık, yeni yaklaşım, şirketlerin, iş stresi çok fazla hissettiğinde çalışanlarına her şeyden uzaklaşmaları için bir yer verebileceği anlamına gelir.

Kaçış bölgeleri, daha mutlu ve stressiz bir işgücüne en iyi katkıda bulunanlardan biridir. İster sadece bir bankın ve bir masanın olduğu bir alan olsun, ister çalışanlara etkileşim kurma, oyun oynama ve başkalarıyla iletişim kurma şansı veren bir yer olsun, insanların kendilerini işlerinden ve buna bağlı streslerden uzaklaştırmasına olanak tanıyan daha rahatlatıcı bir yer sağlamak, ruh sağlığını iyileştirmeye yönelik hayati bir adımdır.

Modern işyerinde işverenler, çalışanlarının sağlığına karşı sahip oldukları sorumlulukların her zamankinden daha fazla farkındalar. Ve ancak akıllı ofis tasarımı ve çalışmak için rahat bir yer ile çalışanlarına stresi azaltmak ve iyi bir zihinsel sağlıkla gelişmek için en iyi şansı verebilirler.

0 Yorum

Bu haber yoruma kapalıdır...

Döviz Kurları

Döviz Alış Satış
ABD DOLARI 34.0900 34.1514
EURO 38.0180 38.0865
İNGİLİZ STERLİNİ 45.5408 45.7782

Önerilenler

Son Haberler

Yazarlar

Öne Çıkan Videolar

Kategoriler

Etiketler