Karınca Yuvasının Gizemli Dünyası

Karınca Yuvasının Gizemli Dünyası

Otobanları, bahçeleri ve çöplükleri bile var..  

Brezilya'da dev bir karınca yuvasını görüntülemek isteyen bilim insanları müthiş bir operasyona imza attı. Terk edilmiş olan yuvayı ortaya çıkarmak için beton döküldü. Dökülen beton sayesinde karınca yuvasının daha doğrusu karınca şehrinin eşsiz görüntüleri ortaya çıktı.

Betonun ardından toprak kısımlar kazılınca ortaya çıkan görüntü bilim insanlarını hayran bıraktı. Karınca yuvasının 67 metre karelik bir alanı kapsıyordu ve eşsiz bir mimarisi bulunuyordu.

Yuvanın içinde havalandırma, otoyollar, odalar hatta bahçeler bile vardı. İşte herkesi hayran bırakan karınca yuvasının eşsiz görüntüleri...

Çalışkanlıkları ile bilinen karıncaların yuvasını merak eden bilim insanları sıra dışı bir iş yaptı. Karıncaların yuvasını görüntülemek için kanallara 3 gün boyunca beton döküp, 40 ton toprak kazdılar.

Haftalarca süren çalışmalar sonucunda ortaya çıkarılan karınca yuvası ağızları açık bıraktı. Zira bu karınca şehri adeta bir mimarın elinden çıkmış gibi planlı ve organizeydi.

Karınca yuvasının otobanları

Karınca yuvası toplamda 67 metre karelik bir alana yayılıyordu. Mimari olarak insanoğlunun yaptığı şehirleri andıran bir yapısı vardı. Otoyollar, yan yollar, hatta patikalar vardı. Karınca yuvasındaki ulaşım ağı, iyi havalandırmaya izin verecek ve en kısa ulaşım yollarını sağlayacak şekilde tasarlanmıştı.

Bahçeleri ve çöplükleri bile var

Karınca yuvasının içi ana odaları birbirine bağlayan çok sayıda otoyola sahip. Ana yolların dışında yan yollar da var. Oradan patikalar uzanıyor ve işçiler tarafından toplanan bitki örtüsünden yetişen birçok çöp çukuru ve mantar bahçesine çıkıyor.

1920 oda bulundu

Karınca yuvasının içinde otoyolların bağlandığı odalar bulundu.

Bilim insanlarının saydığına göre bu büyük karınca yuvasında tam 1920 oda yer alıyordu.

Yaprak yiyen karınca kolonilerinde görevi sadece mantar üretmek olan karıncalar olduğu gibi temizlikten sorumlu olanlar da bulunuyor.

Karıncalar çöplerini yer altı yuvalarında depolayıp sonrasında şehir dışına taşırlar.

Karıncaların da güvenlikten sorumlu orduları bulunur. Bu karıncalar ağırlıklarının 50 kat fazlasını kaldırabilirler.

0 Yorum

Bu haber yoruma kapalıdır...

Döviz Kurları

Döviz Alış Satış
ABD DOLARI 32.5011 32.5597
EURO 35.0933 35.1566
İNGİLİZ STERLİNİ 41.3790 41.5947

Önerilenler

Son Haberler

Yazarlar

Öne Çıkan Videolar

Kategoriler

Etiketler