Android 13 Resmi Olarak Sunumu Yapıldı

Android 13 çok daha güvenli ve ‘size özel’ olacak


Google bugün uzun zamandır heyecanla beklediğimiz I/O 2022 etkinliğini gerçekleştirdi. Hem donanım hem de yazılım alanında pek çok yeniliğin tanıtıldığı etkinlikte Google’ın ilk akıllı saati Pixel Watch ve yeni kulaklığı Pixel Buds Pro ile birlikte en çok merak edilenlerin başında yeni işletim sistemi Android 13 geliyordu.

Beklenen oldu ve etkinlikte Android 13 nihayet tanıtıldı. Android 13’e ait pek çok yeniliğin ve özelliğin paylaşıldığı tanıtımda yeni işletim sistemine dair en önemli vurgular güvenlik ve ‘kişiselleştirme’ oldu. Gelin ‘Tiramisu’ ismi ile tanıtılan sistemin tüm yeniliklerine birlikte göz atalım.

Android 13 çok daha güvenli ve ‘size özel’ olacak 

Android 13, ‘Material You’ ile gelecek ve kullanıcılara telefonlarını çok daha fazla özelleştirme imkanı verecek. Farklı seçeneklerle düzenlenmiş temalar olarak gelecek olan Material You, düzenlenebilir renk seçenekleri sunacak ve üçüncü parti uygulamalar ile medya oynatıcı gibi uygulamalarda da kullanılabilecek.

Telefonunuzun duvar kağıdı ile tema renkleri eşleştirilebilecek ve kontrol edilebilecek. Medya oynatıcılarda da benzer şekilde albüm kapakları gibi içeriklerin renkleri eşleştirilerek kilit ekranında anlık olarak kullanılabilecek. Uyumlu uygulamaların simgeleri için de benzer şekilde çalışacak.


Android 13 ile kullanıcılar artık neredeyse hiç kullanılmayan SMS yerine Google’ın yeni uçtan uca şifreli mesajlaşma desteği ile gelen Google Mesajlar uygulamasını kullanabilecek. Ayrıca bunun yanında Android cihazlar Android 13 ile birlikte diğer cihazlarla eşleşirken ‘hızlı eşleşme’ özelliğinden yararlanabilecek.

Bir diğer yenilik ise Android 13 ile birlikte her bir uygulama için özel dil seçebilme imkanı. Bu sayede kullanıcılar, telefonlarında yüklü olan uygulamalar için işletim sistemi üzerinden özel olarak ayrı ayrı diller seçebilecek. Ayrıca Android 13, Google Cüzdan ile gelecek ancak bu özelliğin kullanılabilir olacağı ülkeler listesinde henüz ülkemiz bulunmuyor.


Bu haber yoruma kapalıdır...

Döviz Kurları

Döviz Alış Satış
ABD DOLARI 32.8262 32.8853
EURO 35.1284 35.1917
İNGİLİZ STERLİNİ 41.4365 41.6525

Önerilenler

Son Haberler

Yazarlar

Öne Çıkan Videolar

Kategoriler

Etiketler