Haberler ( Yaşam )

  • Cips, Pizza, Sosisli, Hamburger Beyne Zarar Veriyor

    Cips, Pizza, Sosisli, Hamburger Beyne Zarar Veriyor 0

    Ultra işlenmiş gıdalar, şeker, tuz, yağ, yapay renkler ve koruyucular gibi çok sayıda katkı maddesi ve sağlıksız içeriğe sahiptir. Lezzetlidirler ancak beyin fonksiyonlarının bozulmasına neden olurlar.

    Devamı
  •  Öksürük Çok Faydalı Ancak Geçmeyen Öksürüğe Dikkat!

    Öksürük Çok Faydalı Ancak Geçmeyen Öksürüğe Dikkat! 0

    Vücudun en önemli savunma mekanizmalarından biri olan öksürüğün, solunum yolundan gelen her türlü virüs, bakteri, yabancı cisim ve mideden gelen asidi dışarıya atmak için oluştuğunu belirten KBB Uzmanı Op. Dr. K. Ali Rahimi, geçmeyen öksürüğün çok farklı nedenleri olabileceğini söyledi.

    Devamı
  • Lifli Gıdalar Bağışıklık Sistemimizi Güçlendiriyor

    Lifli Gıdalar Bağışıklık Sistemimizi Güçlendiriyor 0

    Alerjik hastalıkların son yıllarda artış göstermesinin bir nedeninin de lifli gıda tüketiminin azalması olduğunu biliyor muydunuz? Fast food türevi hazır gıda tüketiminin artmasıyla birlikte bağırsakların lif yönünden fakir kaldığını belirten Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ömer Akçal, lifli gıda tüketimiyle bağışıklık sisteminin güçleneceğini ve alerjik hastalıklara karşı korunma sağlanabileceğini belirtti. 

    Devamı
  • Polikistik Over Sendromu Anne Olmaya Engel Değil!

    Polikistik Over Sendromu Anne Olmaya Engel Değil! 0

    Anne olmayı planlayan, ancak sorun yaşayan kadınların karşılaştıkları engellerden biri, ‘Polikistik Over Sendromu’ oluyor. Üreme çağındaki kadınlarda yaygın olarak görülen Polikistik Over Sendromu (PKOS) kronik yumurtlama bozukluğuyla karakterize olan ve erkeklik hormonu seviyelerinin ve/veya etkilerinin arttığı metabolik bir bozukluk olarak tanımlanıyor.

    Devamı
  • Yüksek Ateş Düşüğe Neden Olabilir!

    Yüksek Ateş Düşüğe Neden Olabilir! 0

    Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, hava sıcaklıklarının gün geçtikçe azaldığı ve enfeksiyonların artmaya başladığı kış mevsiminin hamile kadınlar için daha tehlikeli olabildiğini söylüyor.

    Devamı
  • Concorde Yanılgısı Zekadan Bağımsız Bilişsel Bir Hata…

    Concorde Yanılgısı Zekadan Bağımsız Bilişsel Bir Hata… 0

    Günlük hayatta sıkça duyduğumuz ‘O kadar da para harcadık…’, ‘Bu sınava aylarca çalıştım…’, ‘Bu okula yıllarımı verdim…’, ‘Bu ilişkiye çok emek verdim…” gibi cümlelerin psikiyatride “Concorde yanılgısı” denilen durumun örnekleri olduğunu belirten uzmanlar, bu yanılgının değişime, yeniliğe dirençli, eyleme geçmekte zorlanan, ertelemeci ve geçmişe dair pişmanlıkları yoğun yaşayan kişilerde daha sık görüldüğünü kaydediyor.

    Devamı
  • Kışın Cildi Korumanın 8 Etkili Yolu!

    Kışın Cildi Korumanın 8 Etkili Yolu! 0

    Havaların iyice soğuduğu bugünlerde sonbahar ve kış aylarının kendine özgü olumsuz şartları cildimizi her zamankinden fazla yıprandırıyor. Bu nedenle gerekli önlemleri almak ve cildimizin düzenli bakımını ihmal etmemek büyük önem taşıyor.

     

    Devamı
  •  Yeni Gençlik Formülü: Zumba

    Yeni Gençlik Formülü: Zumba 0

    Günümüzün en popüler grup egzersizlerinden olan Zumba, bir akım halinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla yayılıyor. Kilo vermeden sıkılaşmaya kadar birçok faydası bulunan zumba, kadın ve erkeklerin yeni gençlik formülü haline geldi. 

    Devamı
  • Yeni Araştırma: Tuz stres Yapıyor

    Yeni Araştırma: Tuz stres Yapıyor 0

    Yeni bir bilimsel çalışma, çok fazla tuz içeren bir beslenmenin stres seviyelerindeki artışa katkıda bulunabileceğini gösteriyor.

    Devamı
  • Kafein Kilo Kaybına Neden Oluyor! İşte Kahvenin Kalbe Etkileri!

    Kafein Kilo Kaybına Neden Oluyor! İşte Kahvenin Kalbe Etkileri! 0

    Kardiyovasküler hastalıklara bağlı ölümler dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer aldığından günlük yeme içme alışkanlıklarımızın bu tür hastalıkları ne derecede etkilediği hem bilimsel camiyanın hem toplumların cevabını aradığı sorulardan biri haline gelmiştir.

    Devamı

Döviz Kurları

Döviz Alış Satış
ABD DOLARI 32.5011 32.5597
EURO 35.0933 35.1566
İNGİLİZ STERLİNİ 41.3790 41.5947

Önerilenler

Son Haberler

Yazarlar

Öne Çıkan Videolar

Kategoriler

Etiketler