Sony, Çin’in Spider-Man isteğini reddetti!

Çin, son Spider-Man filminden Özgürlük Anıtı’nın kaldırılmasını istedi

Çin, son Spider-Man filminden Özgürlük Anıtı’nın kaldırılmasını istedi

Çin hükümeti, büyük bir ABD film stüdyosundan, filmin Çin’de dolaşması için bir ön koşul olarak, yakın zamanda gişe rekorları kıran Spider-Man filminin bir bölümünün kaldırılmasını talep etti, ancak Hollywood’dan bir bilgiye göre stüdyo reddetti.

Hollywood Reporter’ın eski editörü ve eğlence avukatı Matthew Belloni Pazar günü yaptığı açıklamada, Çinlilerin, “Spider-Man: No Way Home”un sonundan Amerikan özgürlüğünün ikonik New York Limanı simgesinin kaldırılmasını talep ettiğini bildirdi. Marvel Studios tarafından yapılan daha önceki iki Örümcek Adam filmi, Çin’de 116 milyon dolar ve 200 milyon dolar hasılat elde etmişti.


Çinli yetkililer, 2021’in sonlarında Sony Pictures Entertainment’a filmin Çin’de gösterilebilmesi için Özgürlük Anıtı’nın kaldırılması veya bitiş sahnelerinden ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi. Son sahne, kahramanların örümcek benzeri ağ hatlarına bağlı heykelin üzerinde sallanırken süper kötülerle savaşan ağ sapan kahramanın üç enkarnasyonunu içerir.

İçeriden öğrenilen Puck haber bülteninde yazan Bay Belloni, stüdyo yöneticilerinin filmin Çin’de gösterilmesinden beklenen gelir için istekli olduklarını, ancak düzenlemeleri kabul edemediklerini söyledi. Çinli sansürcülerin ayrıca Sony’ye, Özgürlük Anıtı’nın daha az belirgin hale getirmek için etrafındaki aydınlatmayı azaltarak bitiş sekansında küçültülüp küçültülmeyeceğini sorduğu bildiriliyor.


Bay Belloni, “Bu çok çirkin bir soruydu” diye yazdı. “Kaynaklarıma göre Sony, bu talebi düşündü, ancak nihayetinde, bunun neredeyse kesinlikle Çin’deki potansiyel olarak büyük maaş gününü kaybetmek anlamına geldiğini bilerek kabul etti.”

Ek olarak, heykelin kesilmesi de Çin Komünist Partisi baskısına boyun eğmiş gibi görünerek daha fazla tartışma yaratacaktı.

Değişikliklere rağmen, stüdyonun “Spider Man: No Way Home” filminin Çinli yetkililer tarafından her yıl iç piyasada gösterilmesine izin verilen az sayıdaki Amerikan filmi arasında seçileceğinin garantisi yoktu.

Bay Belloni, raporun kaynaklarını açıklamayı reddetti ancak bir e-postada Çin ile Sony arasındaki anlaşmazlığın doğruluğu konusunda “çok, çok emin” olduğunu söyledi.

Sony Pictures Entertainment, yorum talebine hemen yanıt vermedi.


Bu haber yoruma kapalıdır...

Döviz Kurları

Döviz Alış Satış
ABD DOLARI 32.8262 32.8853
EURO 35.1284 35.1917
İNGİLİZ STERLİNİ 41.4365 41.6525

Önerilenler

Son Haberler

Yazarlar

Öne Çıkan Videolar

Kategoriler

Etiketler