Göl Kenarı'na Fipresci Ödülü

Göl Kenarı'na Fipresci Ödülü
Göl Kenarı

Türkiye – İran ortak yapımı Göl Kenarı, İstanbul Film Festivali’nden ödülle döndü.

Antalya Altın Portakal Film Festivali, Kayseri Altın Çınar Film Festivali, İzmir Kısa Film Festivali ve Akbank Kısa Film Festivali’nde seyircisiyle buluşan Türkiye – İran ortak yapımı Göl Kenarı, İstanbul Film Festivali’nden ödülle döndü.

41. İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Yarışma’da Gaspar Noe imzalı Vortex, Ulusal Yarışma’da Ziya Demirel imzalı Ela ile Hilmi ve Ali filmlerinin kazandığı FIPRESCI (Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu) Ödülü, Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yarışan filmlerden Göl Kenarı’na gitti. Filmin senarist ve yönetmeni Aziz Alaca yaptığı ödül konuşmasında tüm film ekibine, Fongogo destekçilerine ve sinemanın usta isimleriyle tanışmasına önemli katkılar sunan İstanbul Film Festivali’ne teşekkür etti.

Aziz Alaca’nın 2018 yılında yazdığı aynı isimli uzun metraj senaryodan uyarlanan ve genç kuşak İran Sinemasının önde gelen isimlerinden Ali Asgari’nin ortak yapımcı olarak katılmasının ardından çekimleri 2021 yazında Hatay’da gerçekleşen Göl Kenarı, seyircisini küçük bir kasabada yaşayan Leyla’nın hikayesine ortak ediyor.

Başrollerinde Rugül Serbest ve Mahir Berkant Varol’un yer aldığı film, Leyla’nın hamile olduğunu öğrenmesinin ardından bu haberi erkek arkadaşı Fatih ile paylaşacağı bir göl kenarı buluşmasını ve öncesinde kasabanın sokaklarında gerçekleştirdiği gezintiyi beyazperdeye taşıyor. Görüntü, kurgu ve ses alanlarında İranlı sanatçılarla birlikte çalışılan Göl Kenarı’nda, kadın merkezli bir hikaye İran sinema estetiğiyle buluşurken, anlatılan insan öyküsünün gözlemci bir gözle aktarıldığı ve İran sinemasında güçlü örnekleri olan yaklaşım öne çıkıyor.

Filmin fragmanını buradan seyredebilirsiniz.

0 Yorum

Bu haber yoruma kapalıdır...

Döviz Kurları

Döviz Alış Satış
ABD DOLARI 32.8262 32.8853
EURO 35.1284 35.1917
İNGİLİZ STERLİNİ 41.4365 41.6525

Önerilenler

Son Haberler

Yazarlar

Öne Çıkan Videolar

Kategoriler

Etiketler