OMRON Complete ile sağlıklı kalp için sağlıklı ölçüm

OMRON Complete ile sağlıklı kalp için sağlıklı ölçüm

Dünyada ve Türkiye'de ölüm nedenlerinin başında hipertansiyona bağlı olarak kalp ve damar hastalıkları geliyor

Dünyada ve Türkiye'de ölüm nedenlerinin başında hipertansiyona bağlı olarak kalp ve damar hastalıkları geliyor. OMRON, Complete ile kalp sağlığı için EKG ve tansiyon ölçmeyi ihmal etme diyor.

Yapılan araştırmalarda, dünyada yılda yaklaşık 18 milyon insan kardiyovasküler hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor veya önemli sağlık sorunları ile karşılaşıyor. Maalesef bu durum, toplam ölümlerin yaklaşık yüzde 31’i gibi ciddi bir oranı oluşturuyor. Ayrıca, yüksek tansiyon ve ritim bozuklukları (özellikle atriyal fibrilasyon), sıklıkla inmeye (felce) yol açabiliyor. 

Atriyal fibrilasyon, zorlukla saptanabiliyor ve birçok kişi rahatsızlığın tespiti yapılmadan yaşamını sürdürüyor. Genellikle kalp çarpıntısı ve nefes darlığı gibi semptomlara neden olan bu durum, hızla kaybolmasından dolayı erken teşhisi zorlaştırıyor. Hastalığın erken tespitinin ve tedavisinin inme riskini azalttığı göz önünde bulundurulduğunda evde EKG, hastalığın erken bir aşamada tespit edilmesine yardımcı olarak hayati önem taşıyor.

Kalp sağlığı için takibi elden bırakma!

OMRON Complete, ev rahatlığında hem hipertansiyon hem de olası atriyal fibrilasyon riski tespiti yapabilmesiyle hastalara evdeki durumlarını tutarlı ve doğru şekilde takip etme fırsatı sunuyor. EKG ölçümü yapan cihaz, aynı zamanda tansiyon ölçümünü ve kontrolünü de sağlayabiliyor. Klinik olarak onaylı Complete, her gün en az bir kez 30 saniyelik kayıt yaparak olası atriyal fibrilasyon riskini tespit ediyor ve inme riskini yüzde 66 oranında azaltmaya yardımcı oluyor. 

Complete, cihaz sonuçları ve problemleri yorumlama konusunda hastalara dolayısıyla doktorlara yardımcı olan göstergeler ve uyarılar sağlıyor. Tansiyon ölçüm sonuçlarına göre yüksek ve düşük tansiyon, EKG ölçümü sonuçlarına göre ise ritim düzensizlikleri ihtimallerini (atriyal fibrilasyon vs.) uyarı olarak veriyor. Böylece olası atriyal fibrilasyon tespiti yapan Complete, sizi doktora ve doğru tedaviye yönlendirmek üzere yol gösteriyor.

AFib, taşikardi, bradikardi ve hipertansiyon gibi kalp ritmi düzensizlikleri dahil olmak üzere birçok farklı kalp rahatsızlığını aynı anda hızlıca taramanızı sağlayan Complete, sonuçları sorunsuz bir şekilde saklayarak doktorunuzla paylaşmanızı da mümkün kılıyor. OMRON Connect uygulaması sayesinde akıllı telefon ve bilgisayar bağlantısı ile veri aktarımı yapılabiliyor. Böylece geriye dönük sonuçlar doktor ile paylaşılabiliyor.  

0 Yorum
Momutu
Momutu
EDİTÖR
PROFİL

Bu haber yoruma kapalıdır...

Döviz Kurları

Döviz Alış Satış
ABD DOLARI 34.1398 34.2013
EURO 37.6516 37.7195
İNGİLİZ STERLİNİ 44.8543 45.0882

Önerilenler

Son Haberler

Yazarlar

Öne Çıkan Videolar

Kategoriler

Etiketler