cildinizi yaza hazırlayın

cildinizi yaza hazırlayın

Cildinizi C ve E vitaminleriyle destekleyin

Cilt sağlığını korumak ve yaşlanmayı geciktirmek için günlük uygulanan cilt bakım rutininin üç temel adımı vardır. Cildi tahriş etmeden, kurutmadan derinlemesine temizlemek, nemlendirmek ve güneşten korunmak herkesin sürekli yapması gereken uygulamalardır. Temel cilt bakım rutinine ihtiyaçlar doğrultusunda tonik, serum, peeling ve maske gibi adımlar da eklenebilir. Cilt bakımı rutini özellikle cilt tipine dikkat edilerek kişiye özel oluşturulmalıdır. Bunun yanında mevsimlerin değişmesi ile birlikte cildin ihtiyaçları da değişir ve buna göre bazı değişikliklerin yapılması gerekir. Memorial Wellness Dermatoloji Bölümünden Uz. Dr. Gizem Pınar Sun, yaz mevsiminde yapılması gereken cilt bakımları hakkında bilgi verdi. 

 

Cildinizi C ve E vitaminleriyle destekleyin

Bu dönemde güneş ışınlarının daha dik açılarla yeryüzüne ulaşmaya başlaması ve maruziyetin artmasıyla birlikte, güneş koruyucu kullanım sıklığının artırılması gerekir. Güneş koruyucunun etkisini artırmak ve güneşin zararlı etkilerinden korunmak için Vitamin C ve E gibi antioksidanlardan faydalanılabilir. Maske ve peelingler ile de cilt, ölü deri hücrelerinden arındırılarak yaz sezonuna hazırlanabilir.

 

Yaz aylarında güneş ışığından korunmak çok önemli

Yaz ayları, cildin güneş ışığına en fazla maruz kaldığı ve yağlanmanın daha yoğun hissedildiği dönemdir. Bu sebeple, yüksek SPF içeren güneş kremleri kullanmak büyük önem taşır. Yaz aylarında artan nem oranının sebum yani yağın akışkanlığını artırması, cildin gün içinde daha hızlı parlaması ve daha yağlı bir hissiyat ile sonuçlanır. Artan terleme de yağlı ciltlerde aynı şekilde yağın akışkanlığını artırır, kuru ciltlerin ise daha çok kurumasıyla sonuçlanır. Nemlendirici adımını atlamak, derinin nem açığını kapatmak için daha fazla yağ üretmesiyle sonuçlanacaktır. Artan yağlanma hissine aldanıp, nemlendirici kullanımı aksatılmamalıdır. Yağlı ve karma cildi olanlar yaz mevsiminde su bazlı, matlaştırıcı özellikli nemlendiriciler tercih edebilir, kuru ciltliler ise nem durumuna göre kışın kullandığından daha az yoğunlukta bir nemlendirici krem tercih edebilir.

 

Güneş kremini düzenli ve yeterli miktarlarda kullanın

Güneş kremleri, UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma sağlayan geniş spektrumlu tercih edilmeli ve suya dayanıklı olmalıdır. Güneşe çıkmadan 15 dakika önce sürülmeli ve özellikle yaz aylarında iki-üç saatte bir yenilenmelidir. Güneş kremi iki parmağın üzerini tamamen kaplayan miktarda yüze, kulak sırtlarına, boyun, dekolte ve el sırtlarına eşitçe dağıtılmalıdır. Eğer mayo ve bikiniyle güneşleniliyorsa tabii ki bütün vücuda güneş koruyucu sürülmelidir. Suya girildikten sonra güneş koruyucu yenilenmelidir. Buna ek olarak güneşin dik geldiği öğle saatlerinde dışarda olmaktan kaçınılmalı, şapka, uzun kollu açık renkli kıyafetler gibi fiziksel bariyerlerden de destek alınmalıdır.

 

Yazın da güvenle yapılan kozmetik işlemler bulunuyor

Yazın kozmetik işlemler yapılmaz gibi bir inanış vardır. Ancak bütün kozmetik işlemler buna dahil değildir. Yazın daha çok ışık bazlı lazer tedavileri, deride travmaya yol açan uygulamalar ve deriyi güneşe karşı duyarlandıran işlemlerden kaçınılır. Örneğin fraksiyonel lazer gibi ablatif lazerler, damar lazeri, derin ve orta peelingler gibi işlemleri yazın yaptırmamak gerekir. Bunun yanında yazın güvenle yapılabilen işlemler de vardır. Cilt bakımı, botulinum toksin (botoks), dermal dolgu uygulamaları, plateletten zengin plazma (PRP), mezoterapi, fokus ultrason (HIFU), fraksiyonel radyo frekans yani altın iğne gibi uygulamalar bütün sene güvenle yapılabilen işlemlerdir. Hangi işlem yapılırsa yapılsın, işlem sonrası güneş koruyucu kullanmak gerekir. 

 

 

 

 

 

Ali Balcı/ Medya İletişim Şefi 05493146796 

binali.balci@memorial.com.tr

 

Elif Albay/ Medya İletişim Kıdemli Uz. 05493146748 

elif.albay@memorial.com.tr

 

Melis Bakangöz/ Medya İletişim Uz. 05493178048 

melis.bakangoz@memorial.com.tr   

 

Gamze Türk/ Medya İletişim Uz. 05493178050 

gamze.turk@memorial.com.tr

 

Binhan Aydın/ Medya İletişim Md. 05493146743 

binhan.aydin@memorial.com.tr

 

Esra Aydemir/ Marka ve İletişim Grup Md. 02165586666 

esra.aydemir@memorial.com.tr

0 Yorum
Momutu
Momutu
EDİTÖR
PROFİL

Bu haber yoruma kapalıdır...

Döviz Kurları

Döviz Alış Satış
ABD DOLARI 32.9015 32.9608
EURO 35.2869 35.3505
İNGİLİZ STERLİNİ 41.6821 41.8994

Önerilenler

Son Haberler

Yazarlar

Öne Çıkan Videolar

Kategoriler

Etiketler