“Bol Üretmek Lazım”

“Bol Üretmek Lazım”

Pınar Sabancı’nın yeni konuğu Sıla Gençoğlu!

Zorlu PSM ve Tuhaf iş birliğiyle ‘Pınar Sabancı ile Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?’, her hafta perşembe günleri Zorlu PSM YouTube kanalında yayınlanmaya devam ediyor.  Psikolog Pınar Sabancı, yeni bölüm konuğu başarılı müzisyen ve yorumcu Sıla Gençoğlu ile “Hayatı Sadeleştirme Yolları" sorusuna Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde ve Zorlu PSM YouTube kanalında cevaplar arıyor. 

 

Muazzez İlmiye Çığ ile Büşra Sanay’ın ‘Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?’ kitabından uyarlanan Psikolog Pınar Sabancı’nın moderatörlüğünde Türkiye’nin sevilen isimlerinin hayat deneyimlerini sahneye taşıdığı ‘Pınar Sabancı ile Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?’ Her hafta Perşembe günleri Zorlu PSM YouTube kanalında yayınlanmaya devam ediyor.

 

“Hayatı Sadeleştirme Yolları" sorusuna yanıt arayan Pınar Sabancı’nın sevilen programının Zorlu PSM YouTube kanalındaki yeni bölüm konuğu başarılı müzisyen Sıla Gençoğlu oldu. 

 

“Sadeleşmeyi Zamanla Anladım”

 

Sıla Gençoğlu, “Arınma sürecindeyken insanlardan da arınma büyük bir kısmı oluyor bu işin. Arınma sürecinde olduğunda insanlara dair bir temizlik yapar mısın? Sen çok kalabalık arkadaş gruplarının insanısındır, az ve öz insan mı dersin, sana iyi gelmeyen insanları elerken zorluk çeker misin?” sorusunu soran Pınar Sabancı’ya, “Onlar kendini kaybediyorlar bir şekilde… ben akış içinde hayatı yaşamaya gayret gösteriyorum. Bir şeyin ne kadar peşinden koşup, ne kadar çabalarsanız bir o kadar aslında kendinizin ve aslında zamanın gerisinde kaldığınızı fark ediyorsunuz. Tabii ki temizlik önemlidir. Yıllar evvel bana gelen bir arkadaşımla birlikte evi düzenlerken demişti ki; ‘ya ne kadar çok eşyan var.’, işte bir kremden üç tane filan var ya da başka bir şeyden… ben de ‘lazım olur’ dedim… o da ‘lazım olursa alırsın’ dedi ve o zaman sadeleşmenin ne demek olduğunu gitgide anlamaya başladım. Zamanla ne kadar hafiflediğimi, o kamburumun ne kadar düzeldiğini fark ettim. İnsanlar için de tabii ki böyle bir şey geçerlidir. Ben ağırlıklı olarak çocukluk arkadaşlarımla veya küçük bir grup ile görüşüyorum. Tabii ki insanın hayatta tanış oldukları var, arkadaş oldukları var, yoldaş oldukları var, çok kardeş yerine koyabilecek kadar dost oldukları var… İşte bizim böyle küçük bir grubumuz var çocukluğumuzdan bu yana ve kendimi çok güvende hissediyorum. Orada her şey konuşuluyor ve orası rahat bir yer bizim için’ yanıtını verdi.

 

“Bol Üretmek Lazım”

 

Sıla Gençoğlu, “Tüm konuklarıma sorduğum soruya gelecek olursak, yaşadım demek için ne yapmalı?” sorusunu soran Pınar Sabancı’ya, “Üretmeli! Sakın emekli olmak yok. Emekli olursak yaşlanırız ve bu bizim işimize gelmez. Üretmek lazım, çok meşgale lazım, çok hissetmek lazım, iyisiyle kötüsüyle anlayarak devam etmek lazım. Güzel dersler de çıkarmak lazım ama insanın kendine çok eziyet etmemesi de lazım. Bütün bunlar yüzünden yahut sayesinde… çünkü iyi şeyler de eziyet ettirir insana malum o yüzden bol üretmek lazım.” açıklamasında bulundu.

 

Her hafta birbirinden değerli konukların Zorlu PSM YouTube kanalında Pınar Sabancı’nın sorularını yanıtladığı ‘Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?’ programının tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

 

https://www.youtube.com/watch?v=zBGX7X8uYV0

 

Zorlu Performans Sanatları Merkezi 

Zorlu Performans Sanatları Merkezi (Zorlu PSM), 11 yıldır ilham verici sanat deneyimlerini sanatseverelerle paylaşıyor. İzleyicilerine 11.sezonunda da "Dünyan Değişsin" mottosuyla seslenen ve kültür-sanat ve eğlence hayatının buluşma noktası olan Zorlu PSM, yeni sezonunda da sürprizler sunmaya devam ediyor. 

Bugüne kadar 6 milyondan fazla sanatseveri ağırlayan Zorlu PSM, Türkiye’deki kültür sanat faaliyetlerine yön veriyor. Dünyaca ünlü müzikallerden, dünya çapındaki müzisyenlere, büyük prodüksiyonlu tiyatrolardan, kendi yapımlarına kadar uzanan nitelikli performansları sanatseverlerle buluşturan Zorlu PSM, dünya standartlarındaki çok amaçlı sanat merkezi tasarımıyla global bir sahne olma vizyonunu üzerinde taşıyor. 

Yenilikçi, dinamik, güncel, güvenilir, eğlenceli, çok sesli, kapsayıcı, iddialı, sıra dışı yapısıyla performans sanatları merkezi olmanın ötesine geçerek kültür sanat sektörünün gelişimine katkı sağlayan Zorlu PSM, çatısı altındaki 7 farklı mekanda benzersiz bir kültür-sanat deneyimi sunmaya devam ediyor.

 

Bilgi İçin: 

Pro İletişim Danışmanlığı 

Serap Denk serap@proiletisim.net 0535 406 90 20 

Erçin Işık ercin@proiletisim.com 0530 668 01 04

0 Yorum
Momutu
Momutu
EDİTÖR
PROFİL

Bu haber yoruma kapalıdır...

Döviz Kurları

Döviz Alış Satış
ABD DOLARI 32.5011 32.5597
EURO 35.0933 35.1566
İNGİLİZ STERLİNİ 41.3790 41.5947

Önerilenler

Son Haberler

Yazarlar

Öne Çıkan Videolar

Kategoriler

Etiketler