14-25 Yaş Arası Gençlere Yönelik Uluslararası Gençlik Ödül Programı, TİKAV’ın Temsilciliği’nde Türkiye’deki 20’nci Yaşını Kutluyor

14-25 Yaş Arası Gençlere Yönelik Uluslararası Gençlik Ödül Programı, TİKAV’ın Temsilciliği’nde Türkiye’deki 20’nci Yaşını Kutluyor

Dünyada The Duke of Edinburgh’s International Award adıyla yürütülen Uluslararası Ödül Programı, Türkiye’de Akfen Holding’in desteğiyle Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) temsilinde faaliyetlerine devam ediyor.

Dünyada 130’dan fazla ülkede uygulanan ve ülkemizde Akfen Holding desteğiyle Türkiye İnsan Kaynakları, Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) temsilinde yürütülen ‘14-24 yaş aralığındaki gençlere yönelik kişisel gelişim programı’ (Uluslararası Gençlik Ödülü-Türkiye Programı) kapsamında XVI. Aktif Ödül Liderleri ve VII. Aktif Supervisorlar toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye’de Akfen Holding’in desteğiyle TİKAV’ın temsiliyetinde faaliyet gösteren Gönüllü Hizmet, Fiziksel Gelişim, Beceri Geliştirme, Macera ve Keşif bölümleriyle tüm dünyada 14-24 yaş arasındaki gençlerin bireysel gelişimine katkı yapmayı amaçlayan Uluslararası Ödül Programı kapsamında Muğla’nın Fethiye ilçesinde XVI. Aktif Ödül Liderleri ve VII. Aktif Supervisorlar toplantısı gerçekleştirildi.   

TİKAV’ın 25. yılı, Uluslararası Gençlik Ödülü-Türkiye’nin ise 20. yılını kutlamak üzere programda aktif olan gönüllülerin katıldığı motivasyon toplantısına 15 ilden 197 gönüllü katıldı.

Uluslararası Gençlik Ödülü programı gönüllülerini bir araya getirerek ilham veren ve motivasyon kaynağı yaratmak amacıyla gerçekleşen XVI. Aktif Ödül Liderleri ve  VII. Aktif Supervisorlar toplantısında, gönüllülerden programın sürdürülebilirliği konusunda fikir alışverişleri ve programın mezunlarından geri bildirimler alındı.  

 

Dünyanın Önde Gelen Gençlik Programı, 

TİKAV Temsilciliğinde Türkiye'de Büyüyor

 

Türkiye’de TİKAV’ın temsilciliğini yürüttüğü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı, 130’dan fazla ülkede uygulanan, dünyanın önde gelen gençlik programı olarak biliniyor. Programa 14-24 yaş aralığındaki tüm gençler katılabiliyor. Katılım tamamen gönüllü olmakla birlikte Ödül Programı, gençlerin kişisel olarak kendilerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine, öz güven ve öz disiplin kazanmalarına destek olmayı hedefliyor.

Gençlerin ödülü almak için Gönüllü Hizmet, Fiziksel Gelişim ve Beceri Geliştirme bölümleri için haftada birer saat faaliyetlerde bulunmaları ve Macera ve Keşif Yolculuklarına katılmaları gerekiyor. Dünyada 13 milyon gence ulaşan programın dünyada iş ve üniversitelere kabul edilmede başlıca seçme kriteri sayılması dikkat çekiyor.

 

 Uluslararası Gençlik Ödül Programı Hakkında:

Uluslararası Gençlik Ödül Programı, ilk defa 1956 yılında The Duke of Edinburgh’s International Award adıyla Birleşik Krallık’ta Edinburgh Dükü Prens Philip’in desteği ile başlamış; bugüne kadar dünyada 130’u aşkın ülkede 13 milyondan fazla, ülkemizde ise 20 bini aşkın gence ulaşmıştır. Program, 14-24 yaş arası gençlerin katıldığı kişisel gelişim programı “Uluslararası Gençlik Ödülü Derneği” olarak Türkiye’de 2003 yılında başladı. 2013 yılında, İngiltere 

 

Uluslararası Ödül Vakfı (International Award Foundation) ile imzalanan Lisans Sözleşmesi ile “The Duke of Edinburgh’s International Award-Türkiye” (DoEIA-TR) adı altında TİKAV temsilinde Uluslararası proje olarak programın tek temsilcisi olarak uygulamaya devam etti. 2020 yılından bu yana da Türkiye’de Uluslararası Gençlik Ödül-Türkiye adıyla TİKAV programı tanıtmaya, uygulamaya, denetlemeye ve sertifikalandırmaya yetkili kılınan tek kurumdur.

 

BİLGİ İÇİN:

 

Nilüfer Yılmaz 

Uluslararası Gençlik Ödülü Programı 

Ulusal Koordinatörü

nilufer.yilmaz@intaward.org.tr

 

Sevil Özkanat

Akfen Holding

Kurumsal İletişim Kıdemli Uzmanı

sozkanat@akfen.com.tr 

 

 

 

 

0 Yorum
Momutu
Momutu
EDİTÖR
PROFİL

Bu haber yoruma kapalıdır...

Döviz Kurları

Döviz Alış Satış
ABD DOLARI 32.6290 32.6878
EURO 34.9759 35.0389
İNGİLİZ STERLİNİ 41.1593 41.3739

Önerilenler

Son Haberler

Yazarlar

Öne Çıkan Videolar

Kategoriler

Etiketler